вівторок, 27 серпня 2024 р.

бібліотеці створили буктрейлер на книгу загиблого воїна ЗСУ

28 серпня у бібліотеці-філії №4 презентували буктрейлер на книгу «Я хочу бачити весну…» загиблого воїна, учасника російсько-української війни, Задоянчука Артема Васильовича. Книга поезій була видана відповідно до Програми підтримки книговидання та читацької культури у Хмельницькій міській територіальній громаді на 2021-2025 роки «#Щодня читай українською». Матеріали до книги надала мати Героя – Ніна Сергіївна Задоянчук.

Для буктрейлера було використано особистий аудіозапис поезій Артема. Відео супроводжується субтитрами з рядками поезії. 






«Ми хотіли, щоб голос нашого Героя почуло якомога більше людей, – розповідає працівниця читального залу Юлія Кривенко. Основою буктрейлера став вірш «Я хочу бачити весну…», який дав назву збірці поезій Артема. У ньому звучить надія та віра в краще. Цей вірш дуже оптимістичний і емоційний, він нікого не залишає байдужим. Загалом, вся збірка пронизана сподіваннями та життям, і ми прагнемо, щоб якомога більше людей познайомилося з життєствердною філософією, яку залишив у спадок Артем».


Автор:Тетяна Венгрова, завідувачка бібліотекою-філією №4

пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Патріотична майстерка до Дня Прапора


Сьогодні, 23 серпня, напередодні 4 одного з найвизначніших державних свят нашої країни - 33-ої річниці святкування Незалежності України, працівниці бібліотеки-філії № 4 провели майстерку, присвячену одному з найпопулярніших героїв сучасності та найвідомішому собаці нашої країни – Псу Патрону.


Відомим Патрон став наприкінці березня 2022 року. Собака допоміг знешкодити чимало вибухонебезпечних предметів. Він став настільки популярним, що має власний блог і тік-ток та навіть є героєм анімаційного серіалу. Це справжній талісман для Державної служби з надзвичайних ситуацій і для кожного українця. Він здобув славу не тільки в Україні, а й поза її межами. Патрон став першим собакою з титулом «Пес доброї волі» від організації UNICEF.


Бібліотекарки вирішили створити оберіг – ляльку-маріонетку маленького Пса-Героя, який би, як і справжній Пес Патрон, захищав би свого господаря і став йому справжнім бойовим другом. Діти були в захваті і радісно ділилися результатами своєї праці. Вони мали змогу вкласти всю свою фантазію й у результаті навіть створили подружку Патрону – прекрасну Джавеліну! Та навіть розіграли невеличкий спектакль за участю двох героїв, який створив справжню дружню атмосферу та підняв всім настрій!



Наприкінці працівниці підготували ще один сюрприз для дітлахів – перегляд мультфільму про Песика-Героя, який назавжди залишиться в наших серцях, й буде стояти на варті нашої безпеки. Герої ж бо не вмирають…










четвер, 15 серпня 2024 р.

Новий роман у стилі горор у бібліотеці!

 

        Книга завжди лишається нашим кращим другом, з яким можна весело й цікаво провести дозвілля.

          Наша бібліотека рада повідомити читачам, що нова книга чекає вже з нетерпінням на свого поціновувача! Українська письменниця у жанрі горор, літературознавиця й блогерка Катерина Орловська презентує власну книгу «Краще не читай».  

         Родина, що втрачає дім, опиняється під Києвом на хуторі, серед безмежних фруктових лісів… Але звичайний будинок приховує чимало таємниць, з якими мають зіштовхнутися наші герої. Батько, письменник, який вважає себе невдахою, отримує шанс на визнання. Але не має нічого легкого.. За все доведеться платити.. Матір зустрічається із нав’язливим страхом смерті, а доньці доведеться швидко подорослішати.. Та чи вдасться головним героям вирішити свої проблеми та здійснити мрії? Все це ви можете дізнатись, перегорнувши сторінки цієї незвичної, моторошної,  але водночас такої незвичної книги. Одвічні проблеми: мистецтво й жертви, на які доводиться піти, про приховані травми – все те, що так захоплює  читача!

         До зустрічі! :)

неділя, 4 серпня 2024 р.

Зіркові брелоки виготовляли у бібліотеці

Дуже часто на рюкзаках та сумках можна побачити брелоки-прикраси. Хтось носить прикраси придбані у магазинах, дехто прикрашає свою сумку в’язаними брелоками, Хтось просто купує значки та стрічки. А у бібліотеці-філії №4 3 серпня на майстерці "Зіркові брелоки" діти робили брелоки за мотивами казки Г. К, Андерсена "Русалонька".


Сплетені з пряжі, прикрашені блискітками, паєтками та бусинками розкішні русалоньки та принцеси неабияк порадували своїх маленьких майстринь. Тепер незвичайні брелоки, яких не купиш у магазині, прикрашають рюкзаки і сумочки творчих читайликів


пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

Бібліотекарки навчають малят розповідям за картинками

Книжечка потрібна навіть тим хто не вміє читати. Спеціальні книжечки з історіями намальованими на картонних сторінках користуються неабиякою популярністю серед дошкільнят. Так 2 серпня бібліотекарки бібліотеки-філії №4 завітали до вихованців дитячого садочка повного дня «LegoKids» з розповідю за картинками «Пригоди кучерявих» (автор книги М. Прохасько).
Діти описували події, що зображені на сторінках книги, а після того як історія закінчилася виконали арт-завдання «Зачіска для Джуді». Бібліотекарі розробили кубик на гранях якого намалювали різні лінії: прямі, спіральками, зигзагами і т.д. Діти кидали кубик і малювали Джуді волосся у вигляді лінії яка випадала на кубику.

«Бібліотекарки завжди придумують цікаві заняття для дітей, – прокоментувала вихователька дитячого садочка Олександра. – Вони не тільки знайомлять малечу з пізнавальним та цікавим світом книги, але й підбирають заняття, які дуже подобаються дітям. Для малечі прихід бібліотекарів справжнє свято».