середу, 18 березня 2015 р.

Тиждень дитячого читання «Диво поряд – ось воно, Книгою звемо його!».

Традиційно у березні проводиться Тиждень дитячого читання «Диво поряд – ось воно, Книгою звемо його!».
17 березня працівники бібліотеки-філії №4 розпочали його святом «Хай завжди буде книга» разом з учнями 1-В класу ЗОШ №14. Тут і відбулася посвята діток у читачі.
Прислів’я, приказки, загадки продовження знайомств по-новому з героями улюблених казок та пригод – ось так проходило свято. А також юні користувачі в ігровій формі, відповідно до їх віку познайомилися з правилами користування бібліотекою, книгами та періодикою. Разом із Колобком із звісної казочки зробили фізкультхвилинку.
На сам кінець діти дали обіцянку бути частими гостями бібліотеки, тому що їм дуже сподобалось «царство книг».

Бібліотекарі привітали дітей з тим, що вони тепер є читачами бібліотеки, двері якої відкриті для них завжди. Щасливі та радісні з книжечками в руках діти подякували бібліотекарям, а класний керівник Сніжана Лобода, у захваті від такої зустрічі записала подяку до «Книги скарг та пропозицій» і завірила, що будуть нашими вірними читачами.

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4

четвер, 12 березня 2015 р.

«Ім’я таке просте – Тарас, велич і душа глибинна»

Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.
О. Гончар.
Цими словами сказано багато. Бібліотекарі підготували літературно-музичну композицію «Ім’я таке просте – Тарас, велич і душа глибинна» і з нею відвідали 11 березня СЗШ №8. Учасники заходу учні 7-Б класу, відкрили для себе нові грані таланту українського генія, по-новому розкрили красу шевченкового слова, його любов до рідної землі.
Підготовлена презентація, вірші, вікторини – все це юним користувачам дало змогу ще раз захопитися високим образом Кобзаря, його громадською принциповістю і моральною чистотою, відданістю правді і свободі. Це на сьогодні дуже актуальна тема, адже український народ впізнає себе в творчості й долі Шевченка.

Це дуже гарний приклад для того щоби формувати національну свідомість юних користувачів, любити рідну землю, надбання багатств духовної культури.

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4



середу, 4 березня 2015 р.

Інтернет – це сила!

Інтернет – це сила! Ще раз в цьому переконалися працівники бібліотеки. Адже були приємно здивовані, коли 2 березня в бібліотеку-філію №4 завітали учні 8-В класу НВК №9 разом із завідуючою шкільної бібліотеки Оленою Сорокою на вечір-елегію «Дівчинка з Полісся».

Саме завдяки мережі Інтернет, на сайті www.cbs.km.ua, Олена Вікторівна прочитала замітки, що популяризують роботу бібліотеки. Їй сподобалось і вона запропонувала школярам відвідати пізнавальний захід. Ті з радістю погодились. Адже ще раз почути про одну із талановитих жінок, яку народила щедраукраїнська земля – Лесю Українку, мало хто відмовиться.

Леся – це така багатогранна творча особистість, про яку М. Бажан сказав: «В історії світової літератури важко знайти таке ім’я, яке дорівнювало б їй талантом, мудрістю, проникливістю, значущістю».
Наприкінці вечора бібліотекарі зазначили, що радо чекатимуть юних відвідувачів і на інші не менш цікаві заходи.

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4