пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

У XXI столітті бібліотека стала іншою.


Нові часи породжують нове покоління від­відувачів бібліотек, яке вже прозвали «веб-поколінням» або «поколінням Інтернету».
У сучасній дитячій бібліотеці дитина починає своє перше знайомство з інформаційною культурою. Адже це є чи не єдиний осередок, що забезпечує юним читачам оперативний доступ до інформаційних ресурсів. Тому бібліотекарі для того, щоб бути сучасними і готовими до співпраці з новим поколінням користувачів, прилаштовувалися до нових умов.
Щоденно працівники бібліотеки допомагають підростаючому поколінню оцінювати достовірність даних, опановувати можливості електронних комунікацій і використовувати інформацію для ефективної навчальної діяльності.
У рамках розширення знань про життя бібліотек учні 5-В класу СЗОШ №8 здійснили подорож сайтом Хмельницької міської ЦБС (cbs.km.ua) «Що нового в бібліотеці?». Користувачі дізналися, що таке сайт, навіщо він потрібен, як користуватися ним та ще багато цікавого та нового. Подорож виявилася досить пізнавальною.
Головне сьогодні – не розгубити здобутки дитячих бібліотек в інформаційному розмаїтті, а навпаки дбати про їх поповнення; навчити дітей раціонально працювати з інформацією, тобто виховувати всебічно розвинену, інформовану, освічену особистість, яка житиме і працюватиме на користь суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар