пʼятниця, 13 листопада 2015 р.

«Мелодія української мови у творах класиків».

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. Саме тому 11 листопада працівники бібліотеки-філії №4 для учнів 7-В класу СЗШ №8 провели літературний вечір «Мелодія української мови у творах класиків».
Бібліотекар розповіла користувачам, що саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому, що кожна епоха дарує людству нові винаходи і відкриття. А писемні знаки також винахід людства, який дав людям можливість зберегти істинне знання.
«Ми з вами українці, а українська мова дуже давня чим ми і пишаємося. Зародившись десь на світанні суспільного слов'янського життя, наша мова перенесла страшні лихоліття, тортури, пережила утиски Польщі, Москви, але, перегорівши, дійшла до нас свіжою, мужньою, незаплямованою, справді щиро слов’янською мовою», – поділилася своїми знаннями бібліотекар.

Перейнявшись почуттями до рідної мови, школярі декламували вірші українських поетів, слухали пісні, знайомились з книгами на книжковій виставці «О мово рідна, слово рідне» про виникнення та розвиток української мови. А також переглянули презентацію «Мелодія української мови у творах класиків».
Школярам дуже сподобався захід, а Софія Заславська додала: «Захід дуже гарний. Саме мова є душею нації. Українською розмовляли мої дідусі і бабусі, мої батьки. Моєю рідною мовою я сказала свої перші слова: мама, тато. Моя мова – найкраща у світі».
Завершилась зустріч загадками про мову та грою в перекладачів. Бібліотекар називала слово російською мовою, а діти перекладали українською.

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4



Немає коментарів:

Дописати коментар