четвер, 8 грудня 2016 р.

Толерантність.

Діти і молодь – люди майбутнього – у них свій стиль, манери спілкування, нове мислення, вони несуть в життя свої норми. Було б добре, щоб однією з цих норм була толерантність. Надзвичайно важливо, щоб фундамент толерантності було закладено в дитинстві, бо чим старша людина, тим важче їй змінювати свою ідентичність.
Саме тому працівники бібліотеки-філії №4 до Дня толерантності, 5 грудня обговорювали книги Є.Кононенко «Неля, яка ходить по стелі» та Ганни Макуліної «Сезон дощів або не з цього світу» з учнями 3-Б класу ЗОШ №14.

Розпочався захід з інтелектуальної гри «Що таке толерантність?». Діти пригадували, які риси притаманні цьому поняттю. А далі в гості завітав казковий герой «Незнайко», який для чогось приніс в подарунок дітям рогатку, камінець, кнопки. Школярі відмовились від таких дарунків і розповіли гостю про толерантність. Потім разом із Незнайком діти перейшли до розмов про книги. А далі за книгами вишикувалась черга.
Завдяки мультимедійній презентації «16 листопада – Міжнародний день толерантності» та книжковій виставці «Диво скарбів книжкових» школярі переконались, що толерантність – це спілкування і свобода думки, совісті і переконань, гармонія в різноманітті, чеснота, яка робить можливими досягнення взаєморозуміння між людьми, батьками і дітьми мирним безконфліктним шляхом.
Наприкінці школярі на плакаті в пелюстки квітки «Толерантність» синонімами до цього слова, а потім отримали невеличкі сувеніри – «Сердечко доброти».

« Тепер я знаю, як легко можна зруйнувати «стіну нерозуміння», треба просто посміхнутися і бути ввічливим. Я упевнений, що співрозмовник поступить так також», – поділився Андрій Андріїв
Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4.

Немає коментарів:

Дописати коментар