середа, 13 травня 2020 р.

Комікси українською: що читати дітям?




Поки деякі скептики сумніваються у тому, що комікси не поступаються звичайній літературі у глибині та прекрасності, в Україні поступово з’являється і попит, і пропозиція на цей чарівний вид мистецтва. І хоча вибір коміксів та графічних романів українською не вражає широтою та різноманіттям, кілька цікавинок серед усього, що є, знайти можна. Про них сьогодні й розповімо.
Переваги коміксів над іншими книгами:
1. Завдяки ілюстраціям діти їх краще сприймають.
2. Новий формат історії.
3. Допомагають бачити різноманіття можливостей у подачі сюжету, а саме за допомогою зіставлення візуального й вербального текстів.
4. Збільшують дитячий словниковий запас. Вчать бачити логічний чи/та нелогічний ланцюжок розвитку подій та розвивають уміння організовувати інформацію в певний логічний ряд.
5. Розвивають уяву й фантазію. У багатьох читачів виникає бажання створити свої власні комікси та пофантазувати над створення справжніх персонажів.
6. Тексти у поєднанні з малюнками допомагають краще зрозуміти характери та ролі персонажів, їхні наміри та вчинки.
7. Діти люблять комікси. Читаючи комікси разом з дітьми, ви зможете не лише зрозуміти, що подобається дитині але й підтримати її інтерес до книги. Дітям, комікси дають можливість поділитись з батьками думками та міркуваннями стосовно прочитаного, тим самим створюючи основу для інтерактивного діалогу.
       

Немає коментарів:

Дописати коментар