пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

Вчимося бути толерантними

18 листопада працівниця бібліотеки-філії №4 провела для п’ятикласників СЗОШ №8 годину спілкування «Вчимося бути толерантними». Під час події діти міркували, чи добре було б, якби усі люди на Землі були схожими одне на одного. Дійшли висновку, що різноманіття все ж таки краще. Учасники визнали, що толерантність – це головна умова миру і злагоди. Для кращого закріплення бібліотекарка розповіла учням китайську притчу «Дружна сім’я».

«Було б дуже добре, якби на землі панували мир та любов, – поділилася своїми думками учасниця заходу Юля. – Якби всі жили так дружно як жителі села у притчі, то ніколи б не було воєн та сварок. Ми повинні вчитися так жити».

Також дітям дуже сподобалася проведена під час заходу гра «Пустіть мене в коло», у якій вони утворили коло, до якого не пускали одного з учасників, а він, застосовуючи усі можливості, повинен був пробратися до кола.

Потім бібліотекарка обговорила з учнями цю ситуацію і всі зрозуміли, що груба сила не завжди може допомогти, тому її застосовування не може бути доречним. Також неправильно виганяти когось «зі свого кола». Завжди потрібно обговорювати та аналізувати свої дії і прислухатися до інших думок.


Немає коментарів:

Дописати коментар