середа, 31 серпня 2022 р.

Магія паперових звіряток Гарднера

 Світ ілюзій захоплює та несе на своїх крилах. Що може бути краще за фантазію, яка стала реальністю? І дорослі, і діти люблять цирк та фокуси. 30 серпня у бібліотеці-філії №4 відбулася майстерка «Звірята Гарднера»

Спочатку учасники майстерки обрали роздрукованих звірят і розфарбували їх. Акуратно вирізали шаблон. І відбулася магія склеювання, адже шаблони тваринок потрібно було скріпити певним чином так, щоб голови звіряток стали 3-D моделями.

«Коли я приклеїла голову саморобного котика, то подумала, що це не виглядає гарно, – ділиться враженнями учасниця майстерки Марійка. – Але такі дивні звірятка вийшли у всіх інших дітей. Коли ми навели на саморобки камери і подивилися на екрани телефонів, то сталася магія – тваринки ніби крутили головами слідом за телефоном!»

«Паперового дракончика, який імітує рух головою придумав фокусник Джеррі Ендрюс для організації збору коштів який організував його друг математик Мартін Гарднер, – пояснює організатор заходу завідуюча бібліотеки Тетяна Венгрова. – Через ефект зворотньої перспективи складається ілюзія, що дракончик крутить головою. На сьогоднішній майстерці ми робили не тільки драконів, але і корівку, кішку, зайчика, півника, лисичку. Кожна дитина змогла пофарбувати фігурку на свій смак, а склеювати голову правильно допомагали бібліотекарі».


Немає коментарів:

Дописати коментар