понеділок, 30 січня 2023 р.

Школярі у цифровому просторі

 Для гармонійного розвитку дітей дуже важливо розвивати їхні навички орієнтуватися не тільки у реальному світі, але й у віртуальному. 27 січня для семикласників СЗОШ №8 бібліотекарки філії №4 презентували інформаційний колаж «Школярі у цифровому просторі».

  

Як зробити світ цифрових технологій середовищем успіху для підлітків? Бібліотекарки впевнені, що дітей потрібно навчати здоровим диджитал-навичкам та основам цифрової безпеки. Чудовою базою для вироблення таких навичок є онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта».

Тож учням розповіли про представлені тут освітні серіали на різноманітну тематику. Переглядаючи їх, діти навчатимуться самостійно, а виконуючи тестові завдання, школярі зможуть підтвердити свої знання сертифікатами.

Розповідає учасниця заходу Даринка: «Я часто стикалася з булінгом у чатах. Буває дуже шкода тих, кого ображають у загальній стрічці. Це забирає бажання спілкуватися. Тепер, завдяки бібліотекарям, я дізналася про чат-бот “Кіберпес”, який створено для того, щоб допомогти жертвам кібербулінгу. Маю у планах переглянути серіал “Про кібербулінг для підлітків”, аби спілкуватися в інтернет-просторі вільно і без страху».


Немає коментарів:

Дописати коментар