середа, 21 червня 2023 р.

Дві книжечки у подарунок бібліотеці

Чудовий подарунок від подільської письменниці Марії Дем’янюк отримала 20 червня бібліотека-філія №4 — дві нові книжечки-розмальовки для дітей молодшого шкільного віку. Проте історії, написані у них, сподобаються і дорослим читачам.



«Арончикова скарбничка» —  це збірка оповідок та казок, у якій у зрозумілій для дітей формі розповідається про єврейські свята, традиції та звичаї. На сторінках цієї збірки маленька Ханні ділиться враженнями від своєї улюбленої пори року — осені, під час якої відбуваються святкування багатьох єврейських свят. У іншій оповідці її брат Арончик рятує квіти, провчивши хвальковиті вази. Завершує збірку щемлива історія про незвичну дружбу хлопчика і ліванського дуба.

«Наші друзі з Ельфірії» — це збірочка казок, написана під впливом зустрічі письменниці з маленькими переселенцями з Маріуполя. Діти просили пані Марію розповісти їм про ельфів, тому вона придумала країну Ельфірію та її чарівних мешканців, які живуть поруч з нами. Маленькі нямнями мешкають у хмельницькій цукерні, що біля кінотеатру Шевченка. Їх можуть побачити тільки феї. Робота нямнямів — створювати чудовий настрій та гарний апетит у відвідувачів. Дівчатка-чеберятка невидимо сидять на гіллі дерев. Перехожі можуть побачити тільки їх листочки-сандалики, якими вони чеберяють, запрошуючи до танцю працьовитих бджілок. Солодким співом працьовиті малючки закликають сонечко, щоб фруктові дерева рясно родили соковиті плоди. Кожна казка цієї дивовижної збірки утверджує ідеали добра і справедливості.

Тепер відвідувачі бібліотеки-філії №4 можуть поринути у нові фантастичні світи нашої дивовижної казкарки Марії Дем’янюк.



Немає коментарів:

Дописати коментар