понеділок, 29 квітня 2024 р.

Передвеликодні забавлянки

Погода радує теплими днями, а діти біжать до бібліотеки. 27 квітня у книгозбірні №4 на них чекала творча забава «Великодній віночок».

Спочатку маленькі відвідувачі роздивилися яскраву виставку «З книжки — до великоднього столу», прикрашену декорованими яєчками на гілочках пасхального деревця. А бібліотекарі розповіли їм історію свята.

Віночком схилилися дитячі голівки над картонними заготовками, аби попрацювати над  пасхальною пташечкою. Обережно ножицями вирізали тулуб пташки, а потім ниточками декорували її. «Дівчатка припасли купу блискіток і пластикових стразів для своїх виробів. А от Тимофійко дуже акуратно намотав на пташку багато ниток, що клеїти ще щось було зайвим. Але не подумайте: він так гарно і рівненько вклав кожну ниточку, що його пташечка вийшла дуже красивою, ніби з магазину випурхнула», — оповідають організаторки.

Дуже швидко минуло півтори години старанної роботи. Діти допомагали одне одному, ділилися матеріалами та ідеями щодо того, як краще закріпляти ниточки.

А після взяли книжечки, щоб почитати у неділю щось цікаве. «А я взяла собі шаблончики пташок, тому що до мене приїжджають гості. Я хочу зробити з ними іще кілька виробів», — поділилася планами учасниця заходу Ліза.


Немає коментарів:

Дописати коментар