субота, 12 травня 2012 р.

Бібліоткарі філії № 4 допомагають молоді визначитися із професією!






ОБИРАЄМО ПРОФЕСІЮ РАЗОМ

Однією із найбільших соціальних проблем в Україні є безробіття. Значна кількість безробітних громадян — молодь. На думку експертів, це  пов’язано з неправильним вибором професії молодими людьми, адже важливо не лише, щоб робота подобалась, але й щоб вона була затребуваною та актуальною. Допомогти дітям зробити правильний вибір професії спробували працівники бібліотеки-філії № 4, які провели захід «Обираємо професію разом».
Бібліотекарі влаштували учням випускних класів ЗОШ № 8  зустріч з психологом Хмельницького міського  центру зайнятості Оленою Матвієнко, котра спеціалізується на профорієнтації.  
«У наш час молоді вкрай важко знайти себе в житті. Часто трапляється, що за омріяною професією неможливо знайти роботу. Наприклад, дуже популярними серед абітурієнтів є професії юриста та психолога, проте в Україні на одного громадянина припадає по три фахівці з юриспруденції, а роботу психолога знайти вкрай складно. Найбільш актуальні — робітничі професії, це ті спеціальності, котрі завжди потрібні та приносять пристойний дохід: столяр, електрозварювальник, плиточник, металург та ін.», — прокоментувала проблему пані Оксана.
Учням запропонували тести для визначення професійного спрямування та запросили на екскурсію до міського центру зайнятості.
                                                                Шандорук М.

                                                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар