середа, 16 травня 2012 р.

Україна очима іноземців


Україна очима іноземців

        Чи задавалися ви колись питанням, що про Україну думають іноземці? А що ви думаєте про культуру, наприклад, такої країни, як Тринідад і Тобаго? Нічого? Ви взагалі про неї не думаєте. Правду кажучи, ще 10 років тому те саме можна було сказати про Україну, себто про думку іноземних громадян щодо нашої держави.
        Невелика країна в серці Європи, з чудовою колоритною культурою, багатим фольклором та однією з найбільш кривавих історій, проте ще не достатньо відкрита для світу. Однак саме тепер, перед чемпіонатом Європи з футболу 2012 року, — це питання набуло неабиякої актуальності.
        На всіх  форумах, що присвячені Євро — 2012, вже більш ніж півроку триває обговорення «несподіванок», з котрими можуть зіткнутися іноземці, що приїздять на чемпіонат в Україну. Коли читаєш думки європейців про сервіс, культуру поведінки наших співгромадян та «особливі нюанси» життя українців , починаєш червоніти, бо деякі відгуки, на жаль, досить об’єктивні.
         Звісно, поменшало іноземців, які думають, що українці живуть у хатах із соломи, бачили ванні кімнати лише на світлинах та повсякчас об’їдаються салом, однак  від того не легшає: європейці в один голос нарікають на жахливий сервіс, відсутність комфорту, часті хамство та здирництво. Усе це відбувається саме тоді, коли Україна має прекрасний шанс презентувати себе з найкращого боку, познайомити громадян інших країн зі своєю автентикою, фольклором та змусити їх поважати власну історію та народ. Не нехтувати цим шансом  закликають  працівники бібліотеки-філії № 4, які, прагнучи довести до відома суспільства серйозність питання, влаштували захід для восьмикласників ЗОШ № 8,
        «Ми дискутували з дітьми про те, що було б найдоречніше розповісти іноземцеві про Україну та як потрібно поводитися, щоб імідж нашої держави в світі не постраждав. Безперечно, нам не до снаги власноруч відремонтувати всі дороги та за короткий час покращити сервіс в Україні, але ми здатні продемонструвати європейцям нашу багату культуру, співочу душу та виявити гостинність, яка, по суті, притаманна українській нації», — прокоментувала захід завідувачка філії Ірина Драйна.
        Діти активно пропонували свої ідеї популяризації України на теренах Європи, які, слід сподіватися, колись будуть ними реалізовані.
                                               Марина Шандорук

Немає коментарів:

Дописати коментар