четвер, 6 листопада 2014 р.

«У серці моєму – Україна»



Зараз наша держава переживає важкі часи і кожен намагається внести свій гарний вклад у майбутнє. Ми пам’ятаємо наших героїв, які взимку боролися проти несправедливості, стояли на смерть за незалежність нашої держави. «Небесна сотня» називають їх, низький їм уклін. Ми серцем і душею з тими, хто у ці дні боронить нашу свободу на сході України.
Україна – це давній Київ і широкий Дніпро, це отча земля, рідний край, де ти народився. Її багатства – це хліб і цукор, сталь і вугілля, літаки і комп'ютери. А ще тихі озера, калинові гаї і народні пісні, які співали твої прапрадіди…
Саме такими словами працівники бібліотеки розпочали свій захід – годину державності «У серці моєму – Україна» для учнів 5-Б класу СЗШ №8.

Бібліотекарі розповіли юним користувачам про державні символи, звичаї та традиції, про те, що для кожної людини Батьківщина починається з рідного міста чи села, що саме вони сьогодні ще діти – майбутнє України, гідні нащадки своїх предків, мають любити рідну землю, захищати її, берегти волю і незалежність.
Також школярі мали змогу дізнатися більше про історію своєї країни із запропонованих книг на книжковій поличці «Усе моє – все зветься Україна», переглянути презентацію та онлайн-фільм «Не зраджуй» Олександра Кобильникова. Вони читали вірші, співали українські народні пісні; стоячи та поклавши руки на серце, співали гімн України, а насамкінець хвилиною мовчання під звук метронома вшанували пам'ять про загиблих задля нашого щасливого майбутнього.



Немає коментарів:

Дописати коментар