пʼятниця, 14 листопада 2014 р.

Багатство дитячої бібліотеки.



Коли маленькі читачі вперше приходять до бібліотеки, на їх зацікавлених личках читається розгубленість: як знайти потрібну книгу, інформацію у книзі?
Саме тому, щоби розповісти як це робити правильно, працівники бібліотеки вирішили познайомити учнів 3-Б класу ЗОШ №14 зі спеціальною наукою – бібліографією, і провели для них бібліотечний урок-казку «Каталоги та картотеки дитячої бібліотеки».

Із розповідей бібліотекарів школярі дізналися, що жодна людина світу не може запам’ятати всі книжкові надбання людства, жодний бібліотекар, який би він не був геніальний, не може тримати у своїй пам’яті фонд бібліотеки. Тому на допомогу читачам та бібліотекарям приходить каталог та картотека. Діти з цікавістю слухали розповідь, а потім намагалися самостійно знайти ту чи іншу книжечку в каталозі.
На завершення заходу діти ще раз згадали: які каталоги є в бібліотеці, чим систематичний каталог відрізняється від абеткового, назвали головну відмінність між картотекою і картками, а також отримали домашнє завдання – скласти абетковий каталог домашньої бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар