понеділок, 15 червня 2015 р.

«Віртуальна подорож сторінками Червоної книги».

15 червня у бібліотеку-філію №4 були запрошені юні користувачі з табору «Усмішка», ЗОШ №14 на годину еко-освіти «Віртуальна подорож сторінками Червоної книги».

Ця подорож викликала велику цікавість серед дітей. Адже останнім часом про охорону природи говорять дуже багато. У супроводі мультимедійної презентації бібліотекарі розповіли дітям про тварин, птахів та рослин занесених до «Червоної книги».
«Зупиніться! Подумайте, що ви робите і до чого це приведе!» – саме такими словами книга звертається до людей. А назву вона має тому, що червоний колір – це сигнал, який попереджає про небезпеку.
Коли подорож добігла кінця, дітки розгадували загадки, брали участь у конкурсах, шукали відповіді у дотепних головоломках.
Подібні заходи дуже потрібні, адже діти зробили для себе висновок і поділилися ним з бібліотекарями: «Кожен може обережно поводити себе на лісовій галявині, на березі річки, не залишати після себе сміття і це буде вагомий внесок у дорослу справу збереження природи».

Тепер у них головна турбота, щоб жодна тварина чи рослина не потрапила на сторінки цієї книги, щоб увійшовши у ліс, ми змогли почути їхні голоси та помилуватися красотами рослин. Тепер вони відчувають свою відповідальність за природу.
Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4




Немає коментарів:

Дописати коментар