пʼятницю, 11 березня 2016 р.

"Ніби дотик до історії, подих Кобзаревого життя"

Минула довга сотня літ.
А він
Із мармуру й граніту
Знов сходить в люди.
Будить світ
І переможно йде по світу!
Т. Мосенко

Вже стало традицією щороку відзначати  на своїй землі і в зарубіжжі річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка.
Працівники бібліотеки-філії №4 своїм користувачам, учням 5-В класу СЗШ №8 влаштували справжнє свято. Школярам запропонували екскурсію в Хмельницьке міське Товариство української мови імені Тараса Шевченка «Просвіта», де всіх зустріла господиня читальні Солодка Наталія Павлівна. Вона розповіла про рідкісні книги, які зберігаються в цьому чудовому закладі, зокрема «Кобзарі» різних видань.

Діти біля портрету Тараса Григоровича зачитували рядки із поезії Великого Кобзаря, портрети Шевченка зустрічали учнів в кожній залі Народного дому. Також пані Наталя розповіла дітям багато цікавих фактів про життя Шевченка та його творчість.

При кінці зустрічі учні подивилися фільм «Край де народився і жив…» про місця де народився і жив Тарас, після перегляду якого учні наперебій давали відповіді на різні запитання, а саме головне: «Де серце України?».
Ще довго діти не могли покинути стіни цієї чудової оселі, фотографувались на згадку про захід, ділились враженнями про почуте і побачене.

Максим Рахчеєв сказав: «Я завжди любив читати поезію Тараса Григоровича, а після сьогоднішньої зустрічі зрозумів чому великого поета називають апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України.»
Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4.



Немає коментарів:

Дописати коментар