середу, 30 березня 2016 р.

Король казок – Ганс Хрістіан Андерсен.

У моральному вихованні підростаючого покоління твори дитячої художньої літературиє одним із найефективніших засобів впливу. Найемоційнішими для дітей є казки, адже саме в них йдеться про справи маленьких і непомітних створінь. Казки навчають бути добрими, закликають боротися зі злом та неправдою.
Літературна (авторська) казка тісно переплітається з народною темою. Письменники минулого і сьогодення створили багато прекрасних літературних творів для дітей. Одними із найяскравіших за своїм змістом є казки Г. Х. Андерсена. Особливої чарівності казкам та історіям Андерсена надає віра в споконвічну красу і гармонію буття, в перемогу добра над злом.

28 березня працівники бібліотеки-філії №4 запросили до себе учнів 4-А класу ЗОШ №14 на казкове дефіле «Дивовижний світ Ганса Хрістіана Андерсена». Затамувавши подих, маленькі відвідувачі слухали розповідь бібліотекаря про життєвий та творчий шлях датського казкаря, активно брали участь у вікторині «Чарівні казки – чи знаєте ви їх?», з превеликим задоволенням переглянули літературну презентацію «Король казок – Ганс Хрістіан Андерсен». Прикувала погляд маленьких школярів і яскраво оформлена книжкова виставка «У чарівному світі казок Андерсена».
Як сказала одна з учениць Діана Гесаль: «Я дуже люблю читати казки цього казкаря, тому що у його чарівних історіях є якась особлива віра в перемогу добра над злом».
Такі заходи дуже потрібні дітям, адже казка є певною психотерапією, в якій кожна дитина відшуковує своє власне рішення повсякденних життєвих проблем. 

Надія Васильєва, бібліотекар бібліотеки-філії №4.

Немає коментарів:

Дописати коментар