четвер, 17 листопада 2016 р.

«Дитина у світі права».


Напередодні Всесвітнього дня захисту прав дитини, який відмічається 20 листопада, в бібліотеці для дітей №4 Хмельницької міської ЦБС для учнів 8-х класів НВО№9, провели захід «Дитина у світі права».
Читачам розповіли, що для захисту дитини у світі існують багато документів, але основні з них – Конвенція ООН про права дитини та Декларація прав дитини. Ознайомили із положеннями Конвенції ООН, щоби учні вміли правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи законних інтересів інших.
«У всіх: і дорослих, і малих, крім прав, є ще й обов'язки, які тісно пов'язані з правами. Турбуйтеся про молодших, слабких та хворих, допомагайте батькам, поважайте старших, використовуйте право на освіту, добросовісно навчайтеся, будьте дисциплінованими», – розпочала свою розповідь Вікторія Мітрофанова.
Школярі з цікавістю переглянули мультимедійну презентацію «Дитина у світі права», брали активну участь у вікторині, конкурсах «Чи знаєте ви…» та «Правознавці», фізкультхвилинці «Рухалка» та рухливих іграх «Корисно та шкідливо», «Так чи ні» тощо. Як з’ясувалося, юні читачі добре знають свої права та обов’язки і гарно їх дотримуються. З цікавістю також переглянули тематичну поличку «Є право – значить є надія».
А наприкінці заходу бібліотекарі подарували кожному Пам’ятку з порадами.
«Після такого змістовного та цікавого заходу я переконалася, що знати свої права та користуватися ними дуже важливо», – сказала учениця Катерина Куліш.
Надія Васильєва, бібліотекар бібліотеки-філії №4

Немає коментарів:

Дописати коментар