пʼятниця, 15 березня 2019 р.

Вибори у Книжковому місті


Україна обирає Президента… Це серйозний крок для всіх українців – і для дорослих, і для маленьких. У дитячій бібліотеці-філії №4 про вибори розповіли своїм читачам 14 березня для учнів 4-А класу ЗОШ №14 провели літературно-правову гру «Вибори у Книжковому місті».

Найперше бібліотекарі розповіли діткам, що таке:
ü    вибори,
ü    виборча дільниця,
ü    виборче право,
таємність голосування і т. ін.
Деякі з них уже колись були з батьками на виборчих дільницях, вони ділились враженнями.
А потім у книгозбірні розпочалась виборча кампанія у вигаданому Книжковому місті. Були тут і виборча комісія на чолі із головою, і списки кандидатів на пост президента Книжкового міста. Із запропонованого бібліотекарями списку популярних літературних героїв діти обирали кандидатів, які візьмуть участь у виборах. Зробили виборчу скриньку, виготовили бюлетені (за отримання яких школярі ставили підписи), склали список виборців. А кандидатами на пост президента Книжкового міста були: Гаррі Поттер, Пеппі Довгапончоха, Дюймовочка, Білосніжка, Карлсон, Вінні-Пух,  Незнайко, Барон Мюнхгаузен, Цибуліно, Котигорошко… При підсумковому підрахунку голосів результат виявився доволі несподіваним – найбільшу кількість голосів отримав Гаррі Поттер!

«Дуже гарно бібліотекарі придумали. Виявляється, навіть таким маленьким діткам можна не тільки розказати, а ще й доступно показати, виборчий процес. Обов’язково проведу ще раз у класі такі самі вибори, бо дуже сподобалося і мені, і діткам», – наостанок сказала Наталія Карпова, класний керівник.
Вікторія Мітрофанова, бібліотекар бібліотеки-філії №4

Немає коментарів:

Дописати коментар