четвер, 23 січня 2020 р.

«Від Різдва – свята гожого до Водохреща Божого»


Ось і закінчується низка новорічних та різдвяних свят, споконвіку на Україні вони супроводжувалися численними традиціями, звичаями, обрядами та віруваннями.   
Тому і запросили працівники бібліотеки-філії№4 юних барвінчат народознавчого об’єднання «Барвінок» на народознавчу годину «Від Різдва – свята  гожого до Водохреща Божого» та розповіли їм про важливі народознавчі новорічні різдвяні свята.

Змістовна мультимедійна презентація «Від Різдва до Йордана» розкрила барвінчатам особливе значення Різдва, Щедрого вечора та свята Водохреща (Йордана, Богоявлення), які супроводжувалися різними обрядовими діями, звичаями, повір'ями й змогла поглибити знання відвідувачів про звичаї, обряди, традиції, пов'язані з циклом Різдвяних свят.
А ще захід відзначився веселими обрядовими колядками, щедрівками, заспіваними самими барвінчатами: «Ой радуйся, Земле», «Нова радість стала», «У Віфлеємі новина» та інші.
Бібліотекарки змогли за допомогою поетичного слова створити святкову урочисту атмосферу напротязі усього заходу та донести до присутніх традиції та звичаї наших прапрадідів, патріотизм, милосердя, почуття прекрасного.
Надія Васильєва, бібліотекар бібліотеки-філії №4


Немає коментарів:

Дописати коментар