понеділок, 15 червня 2020 р.

ПОРАДИ БАТЬКАМ НА КОЖЕН ДЕНЬ: ЯК ПОЛЕГШИТИ ЖИТТЯ СОБІ ТА ДІТЯМ


Саме батьки закладають основи життєвої компетентності своєї дитини. З перших днів життя малюка Ваше завдання полягає в тому, щоб Ви вже розпочали виховання й розвиток тих умінь і навичок, які слугуватимуть їх здоров’ю все життя. Не менш важливо коли дитина з кожним роком підростає є закладання підвалин міцного здоров’я, здорової психіки, моральної стійкості, гармонійного розвитку, уміння і потреби саморозвитку. Дитині необхідні розумні правила і обмеження, які поступово з’являються в їхньому житті.
1. Не варто дитину примушувати постійно їсти овочі. Є простий, але дієвий спосіб – нарізаємо овочі (перець, помідори, огірки, моркву) і ставимо на стіл. Результат не забариться: корисні вітаміни зникатимуть непомітно. 
2. Якщо вам набридло постійно просити та нагадувати дитині про її обов’язки, є простий вихід – пишемо записку з переліком завдань і залишаємо на чільному місці.  
3. Ваша дитина постійно капризує та не хоче самостійно вдягатися? Не проблема! Доручіть цю важливу справу дитині та попросіть, щоб коли вона буде готова до виходу на прогулянку, нехай покличе вас. Ви охоче почекаєте. 
4. Постійно повторюєте малюку, що він має зробити, а він ніяк не запам’ятає, бо є мама й тато, які завжди нагадають? Створіть наочний план дій малюка! Він буде бачити та діяти! 
5. Ви вкотре робите те ж саме зауваження, а малюк не реагує? Не біда! Придумайте кодове слово та щоразу при негожій поведінці промовляйте його спокійним, але суворим тоном. 
6. Якщо дитина постійно залишає свої речі по всьому будинку і геть не хоче їх складати на місце, поставте біля входу до її спальні коробку та скидайте туди всі речі, що «заблукали». 
7. Не виховуйте ледаря! Дитина має активно пізнавати навколишній світ, а для цього доведеться набити не одну гулю! Не поспішайте з допомогою – увімкнути світло чи дістати іграшку з шафи. Придбайте для малюка зручну табуретку, без труднощів неможливо досягти бажаної вершини.  
8. Говоріть з дитиною спокійно, якщо вам щось не подобається, повідомте їй про це так, щоб не присоромити її при сторонніх особах.
9. Будьте уважні та чуйні до дитячих потреб і бажань – тоді у вас виникатиме менше конфліктів з приводу колючого светра, несмачної їжі, ранкового походу до садочка або школи.
Соціальне спілкування, їх розвиток неможливі без передачі їм батьківських знань. Саме батьки закладають основи життєвої компетентності своєї дитини, допомагають своїм чадам опановувати складну науку життя.
Простий перерозподіл справ і спонукання до дитячої самостійності лише покращать атмосферу в сім’ї. Головне, шановні батьки, будьте спокійні та лояльні!
Джерело:
http://school7.in.ua/poradu_batkam/

https://sirotstvy.net/ua/useful-information/useful-links/porady-bat%60kam-na-kozhen-den%60-yak-polegshyty-zhyttya-sobi-ta-dityam/

https://dnz5.edu.vn.ua/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%82%D1%8C%D0%BA%D0%B0%D0%BC/

http://muzsalyiiskola.at.ua/publ/batkam/poradi_batkam_na_kozhen_den/32

Немає коментарів:

Дописати коментар