пʼятниця, 31 березня 2023 р.

Читаймо для дітей

 До Всеукраїнського тижня дитячого читання у бібліотеці-філії №4 відбулися голосні читання «Що буває, коли книжка оживає». Таким заходом працівниці спробували привернути увагу батьків до спільного читання з дітьми.

Відомо, що коли діти йдуть до школи і починають читати самі, то батьки перестають читати для діток, вважаючи, що учням набагато корисніше самостійне читання. Але такий підхід не є правильним. Діти молодшого шкільного віку здатні самостійно читати й опрацьовувати тільки невеликі та прості тексти. Читання вголос дорослими складних книг, які діти ще не можуть опрацювати самостійно, збагачують лексику останніх, удосконалюють навички аудіювання, письма та розмовної мови, фонематичного слуху, підвищують  рівень розуміння того, що розповідає вчитель. Крім того, складні книги описують психологічний досвід та навчають дитину розуміти інших, тобто розвивати емоційний інтелект.

Читання з дорослою людиною заспокоює і малюків, і школярів. Книгу, прочитану разом, можна й разом обговорити, що покращує стосунки між батьками та дітьми.

Під час проведення акції батькам було запропоновано почитати своїм школярам. А деякі мами маленьких читайликів погодилися на відеозапис. Пропонуємо подивитися, як це було, нижче.


Немає коментарів:

Дописати коментар