четвер, 25 січня 2024 р.

Бібліотекарки навчали правил зберігання домашніх книжечок

 Яка чудова новенька книжечка! Вона пахне фарбою, а за бездоганною палітуркою — гладенькі та чисті сторінки. Відкрити нову книгу — це ніби розпаковувати коробку з таємним подарунком. Але дуже часто недбалими зберіганням та користуванням діти псують книгу, і вона втрачає значну частину своєї естетики.

24 січня бібліотекарки філії №4 провели бібліотечний урок «Як зберегти книгу» для четвертокласників ліцею №8. Працівниця абонементу Вікторія Мітрофанова показала книжечки, які внаслідок неправильного зберігання та недбалого користування стали майже непридатними для подальшого вжитку.

А ще працівниця книгозбірні розповіла: «Дуже часто вдома є тваринки, які можуть пошкодити книги, тому я раджу виділити окрему поличку для книг, бажано в шафі, яка зачиняється. Адже на відкритій поличці книга не буде захищена від дзьоба вашого папужки чи кігтиків улюбленого котика. Ті книги, якими ви користуєтеся постійно, зручно зберігати у шухлядці. Зубки навіть найменшого песика можуть завдати книзі непоправних ушкоджень, тому не рекомендую тримати ваші книжечки на столі або залишати їх на ліжку. Якщо є можливість, то біля ліжка можна поставити тумбочку, за дверцятами якої зручно зберігати літературу, яку ви читаєте перед сном. Неприпустимо кидати книги на підлогу чи під ліжко. А для того, щоб не загубити прочитане, користуйтеся закладками. Зараз у продажу є закладки-стікери, які можна приклеювати на сторінку книги. Вони легко відклеюються, коли потреба у них зникає. Дбайливо ставтеся не тільки до своїх книжок, але й до бібліотечних, адже пошкоджену книгу вам доведеться замінити на рівноцінну. Пам’ятайте, що книга, яка вам уже не потрібна, буде цікава та корисна іншим, тому ви можете подарувати її бібліотеці».

Немає коментарів:

Дописати коментар