четвер, 23 лютого 2017 р.

«І сонцем слово засіяло»

На літературно-мовний вернісаж «І сонцем слово засіяло» 21 лютого до бібліотеки-філії №4 завітали учні 5-Б класу СЗОШ №8 та учні 6-А класу ЗОШ №14.
Завдяки бібліотекарям школярі дізналися цікаві факти із історії святкування саме в цього дня. Згадали полум’яних синів українського народу, які зберегли українське слово і донесли до нас. Серед них Григорій Сковорода, Квітка-Основ’яненко, Леонід Глібов, Іван Франко. Та найбільшого розквіту наша мова досягла у творчості українського поета, художника Т.Г. Шевченка. Про все це розповідали бібліотекарі, а діти зачаровано слухали та декламували вірші рідною мовою.

Мультимедійна презентація «І сонцем слово засіяло» привернула увагу школярів ребусами, загадками, акровіршами, прислів’ями про мову. Було весело та гамірно коли діти змагалися, хто відгадає більше ребусів та загадок.
Книжкова виставка «Із глибини віків нам сяє рідне слово» також підкреслила, що ми отримали у спадок справді багату, розвинену, мелодійну мову – одну із найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу.

«Сьогодні ми поринули у чудовий і прекрасний світ рідної мови і я ще раз переконалася, що рідна мова першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Історія свята, на жаль, має трагічний початок, як ми почули на сьогодні. Важкі були шляхи української мови, але вона пробилась через терни і каміння, крізь віки, і нарешті посіла почесне місце серед інших мов світу, тому що стала державною. Я люблю рідну мову і пишаюся тим, що я українка. Ми всі задоволені заходом він нам дуже сподобався», – висловила свою думку п’ятикласниця Анастасія Калюжна.

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4.

Немає коментарів:

Дописати коментар