вівторок, 21 лютого 2017 р.

День періодики.

Мабуть, усі знають, що в бібліотеці поряд із книгами живуть журнали і газети. Бібліотека-філія №4 для дітей отримує чималий різноманітний список періодичних видань. Саме до Дня періодики, 17 лютого, працівники бібліотеки познайомили з ними відвідувачів різного віку.
Гортаючи сторінки періодичних видань презентованих на виставці «Наша преса на всі інтереси» користувачі мали змогу дізнатися зі сторінок журналів багато цікавинок ознайомитися з пізнавальними, захоплюючими розповідями, оповіданнями, віршами. Найактивнішими відвідувачами Дня періодики стали учні 4-В класу СЗОШ №8.

Яскраві обкладинки сучасних журналів відразу притягують погляд. І з непідробним інтересом діти гортали їх, брали участь у бесіді про історію створення періодичних видань. Зацікавила присутніх і мультимедійна презентація «Журнали та газети – наші друзі».
Вперше бібліотека отримує журнали «Жасмін», «Карамельки», «Діана». Кожен номер – це збірка оригінальних ідей творіння для тих, хто любить створювати вироби своїми руками. Юні рукодільниці в захопленні від таких видань.


Яскравою окрасою дня було практичне заняття, де діти самостійно оглядали журнали і описували їх: назва, рік, місяць, номер, адреса редакції, рубрики, потім коротенько розповідали про те чи інше видання. Заняття плавно переросло в дружню бесіду на різні теми. А ще школярі із задоволенням взяли участь у тематичних іграх.

«Я часто відвідую бібліотеку, але перевагу надавав читанню книг. Сьогодні я побачив, що у журналах та газетах також багато корисної інформації, яка не тільки допомагає у навчанні, поповнює знання, але і допомагає цікаво провести дозвілля. А ще я зрозумів, що коли підросту, буду репортером, адже це так цікаво подорожувати світом та збирати цікаву інформацію, особливо про тамтешні таємниці», – поділився Максим Козак.



Немає коментарів:

Дописати коментар