пʼятниця, 19 травня 2017 р.

«Нехай щирий сміх дитячий над Україною лунає».

Досить поширеною формою роботи серед бібліотек України є «Літні майданчики». І саме 17 травня, з першими сонячними теплими променями, працівники бібліотеки-філії №4 традиційно відкрили сезон таких заходів засіданням народознавчого об’єднання «Барвінок», «Нехай щирий сміх дитячий над Україною лунає».

На майданчику бібліотекарі разом із «барвінчатами», переглядаючи книги, не тільки згадували про багату культуру, яка закладена в українських традиціях, звичаях, обрядах надбаних багатьма поколіннями, а ще й пограли в українські народні ігри, які є не лише формою дозвілля, у них поєднується спритність та фізичне загартування, вправність і кмітливість»

Також дітвора пограла в рухливі ігри та забави, які сформувались під впливом національно-визвольних воєн і є справжньою школою національно-патріотичного виховання, що на сьогодні є дуже актуально. Ці ігри є досить пізнавальними  і дозволяють в майбутньому молодому поколінню стати справжніми захисниками своєї Батьківщини.
«Я вже другий рік є «барвінчатком» і мені подобаються засідання народознавчого об’єднання. Тут ми  дізналися багато цікавого про звичаї українського народу, краще пізнали культуру своїх предків. А ігри, які ми сьогодні грали, також історія нашого народу», – поділився враженнями Максим Рахчеєв.
Завідуюча бібліотекою-філією №4, Ірина Драйна



Немає коментарів:

Дописати коментар