пʼятниця, 21 липня 2017 р.

Майстер – клас «Веселі посиденьки».


Літо в розпалі. Середина липня. Багато дітлахів відпочивають у літних таборах, у бабусі в селі, а решта залюбки відвідує затишні зали бібліотеки і поринають у таємниці пригод книжок  та періодичні видання.
Але в ці липневі спекотні дні в читальному залі бібліотеки-філії №4 було зовсім не затишно, а навпаки – багато галасу, тому що сюди завітало чи мало відвідувачів. Вже стало традицією проводити у бібліотеці майстер-клас «Веселі посиденьки».

Цього разу відбувся майстер-клас «Веселі посиденьки з виготовлення квітів з гафрованого паперу, який проходив протягом двох днів. Поки діти чекали початку майстер-класу, ознайомилися з виставкою-переглядом «Наша преса на всі інтереси» і за порадами звертались до рубрики «Умілі ручки» журналів «Карамельки», «Діана», «Жасмін», «Прикраси» та «Аксесуари», які викладені на цій виставці. Бібліотекарі запропонували дітям зробити спільний кошик літніх квітів - гіацинтів.

Діти весело взялися до роботи. Все необхідне було на столах: кольоровий папір, клей, ножиці. І найголовніше – це поради бібліотекарів, які крок за кроком показували, як із простих матеріалів зробити чудову літню квітку власноруч. Це було дуже захоплююче: достатньо мати гафрований папір, ножиці, дерев’яні шпажки, клей, а також трохи фантазії й вправності. З-під дитячих рук виходили такі гарні різнокольорові паперові квіти. Проявивши фантазію, кожна дитина створила свою неповторну та прекрасну квітку. І ось вже у вазі на столі зацвіли рожеві та червоні гіацинти.

Юна читачка Тетяна Мациплюк подякувала бібліотекарям: «Ми дуже вдячні працівникам бібліотеки за майстер-клас, за можливість гарно провести час. Сьогодні я навчилася виготовляти паперові квіти, нібито звичайні, але вийшли напрочуд гарними, чудовими та яскравими».
Надія Васильєва, бібліотекар бібліотеки-філії №4

Немає коментарів:

Дописати коментар