пʼятниця, 9 листопада 2018 р.

«До мови доторкнімось серцем».


Бібліотекарі розповіли, що українська мова пройшла багато випробувань, але український народ зумів зберегти цей найцінніший скарб, щоб відродилася і розквітла Україна. Змістовна мультимедійна презентація ознайомила присутніх, з труднощами яких зазнала і здолала українська мова на шляху до нашого сьогодення. Адже з мовою тісно пов'язані історія й культура народу, поняття Батьківщини як держави. Лунали пісні про Україну, про рідну мову, а також вірші, які декламували самі присутні.

Переглядаючи книги, які були презентовані на виставці-експозиції «Мова народу – його святиня» школярі ще раз запевнились, що мова – то найперша ознака нації, що мова – це і держава, і народ.

Мовознавчі та літературні ігри: «Перекладачі», «Мовні цікавинки», «Словникове завдання» та інші неабияк зацікавили школярів. Було дуже весело, оскільки діти змагалися один з одним хто більше розгадає завдань.  

«Захід дуже сподобався. Учні ще більше дізналися про історію української мови про те, що починаючи з 1997 відзначають День української писемності та мови. Адже саме в цей день припадає вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. Дуже цікаво було спостерігати за дітьми, коли вони працювали «перекладачами», виконували словникові завдання. Я впевнена, що тепер діти у розмові «русизмів» не будуть вживати взагалі», – поділилася враженнями класний керівник Тетяна Вознюк.
Надія Васильєва, бібліотекар бібліотеки-філії №4

Немає коментарів:

Дописати коментар