четвер, 14 квітня 2022 р.

Великодні традиції

 14 квітня у бібліотеці-філії №4 провели народознавчу годину «Великодні традиції». Її влаштували в онлайновому режимі. Про традиції святкування Воскресіння Христового у різних народів другокласникам СЗОШ №8 розповіла бібліотекарка абонементу 1-4-х класів Вікторія.

«У кожній місцевості є свої особливості святкування цього великого свята, – розповідає Вікторія. – Якщо у нас в Україні головною великодньою стравою вважається паска та крашанки, то в Австралії – смажена баранина, яловичина або курятина. На гарнір подають смажені овочі – картоплю, моркву, кабачок, квасолю, горох або броколі».

Також учасники дізналися, що в Італії на Великдень заведено йти на прогулянку з родиною та дітьми “Pasquetta”, а в Іспанії існує традиція великодньої ходи, коли хлопчики несуть прості пальмові гілки, а дівчатка – пальмові гілки, спеціально прикрашені солодощами. Священник повинен благословити цих дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар