четвер, 21 квітня 2022 р.

Бібліотекарі навчаються створювати онлайн-ігри

 У рамках XVI обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині» бібліотека-філія №4 провела навчальний майстер-клас зі створення онлайн-гри «Краєзнавче лото» на сервісі learningapps.org. Це безкоштовна платформа для вчителів, тренерів та бібліотекарів, що дозволяє розробляти навчальні матеріали.

Зараз дуже актуально вміти популяризувати книги онлайн-способом. І сервіс learningapps.org – ідеальний інструмент для візуалізації своїх ідей в ігровій формі.

«Привернути увагу читачів до творчості подільських авторів можна у форматі онлайн-гри, – розповідає ведуча заходу. – Сервіс learningapps.org  дозволяє обирати різні типи ігор і відредаговувати їх відповідно до власних потреб. Сьогодні ми навчалися створювати гру у категорії «Парочки». Це memory-гра заснована на принципі знаходження подібного. Головне завдання – відшукати серед карток пару “Автор – Книга”. Ми розглянули різноманітні інструменти сервісу та навчилися обирати спосіб поширення посилань на гру в залежності від потреб аудиторії». 

«Це був інформативний захід, – ділиться враженнями учасниця Алла. – Мені сподобалася ідея використання QR-коду гри для краєзнавчої виставки. Поєднання традиційної виставки з сучасними технологіями – дуже вдале рішення».

Детальніше про можливості створення онлайн-ігор дізнавайтесь ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар