пʼятниця, 28 квітня 2023 р.

Масові заходи у бібліотеках громади стануть ще цікавішими

 21 квітня на базі книгозбірні-філії №4 задля підвищення професійного рівня бібліотечних працівників відбувся виїзний майстер-клас «Онлайн-сервіси для створення інтерактивних ігор». У навчальному заході взяли участь 15 бібліотекарок із книгозбірень  ЦБС Хмельницької громади.

Екскурсію бібліотекою та інформхвилинку «Джерела духовності. Народна іграшка» провела працівниця абонементу 1-4 класів Вікторія Мітрофанова. Вона презентувала роботу народознавчого об’єднання «Барвінок» та продемонструвала виставку ляльок-мотанок майстрині Тетяни Юркової.     

Завідуюча Тетяна Венгрова поділилася досвідом роботи бібліотеки-філії №4 та провела вебкейс на допомогу бібліотекарю «Онлайн-сервіси для створення інтерактивних ігор». Учасники дізналися про цілий ряд професійних сервісів, які дозволяють розробити навчальні та інформаційні ігри. Для них навели приклади включення ігрофікації  у масові заходи для різних вікових категорій користувачів. Представлено кейси зі створення інтерактивних плакатів за допомогою ThingLink та онлайн-пазлів на патріотичну тематику завдяки Jigsaw Planet.

Для відпрацювання практичних навичок під час методичного дня влаштували майстерку зі створення філворду «Хмельницький в іменах» на LearningАpps. Філворд — це різновид кросворда. Бібліотекарі створювали філворд з метою популяризації літераторів Хмельницької міської територіальної громади серед читачів.  

Поділилася своїми враженнями Сніжана Гапчук, бібліотекарка бібліотечного пункту Іванковецької бібліотеки-філії №23 у с. Черепівка: «Майстерка була дуже цікава і корисна. Я навчилася самостійно створювати гру “Онлайн-пазли”, а також відшукувати слова за підказками. Мені дуже сподобався цей майстер-клас, тому що такими іграми легше привабити читачів. Дякую організаторам і з нетерпінням чекатиму наступних майстерок. У Тетяни Юріївни ще багато цікавих ідей».

Підсумувала завідуюча методично-бібліографічного відділу Іванна Білик: «Такі заходи — це унікальна можливість поділитись досвідом зі своїми колегами з різних куточків громади, а також підвищити свою кваліфікацію та професійний рівень. Сподіваюся, після цієї майстерки масові заходи у бібліотеках громади стануть ще більш привабливими та цікавими для користувачів».

Немає коментарів:

Дописати коментар