четвер, 25 лютого 2016 р.

Година-реквієм «Небесна сотня в вирій полетіла»

23 лютого у бібліотеці-філії №4 відбулася година-реквієм «Небесна сотня в вирій полетіла» для учнів 7-А класу СЗШ №8. Ще на початку усі присутні вшанували пам’ять хвилиною мовчання.

Під час заходу школярі мали нагоду пригадати події, які вже ввійшли в нашу історію та змінили політичне обличчя України, детально дізналися про подвиг Героїв Небесної Сотні, ознайомилися з чисельними документальними фото і відеоматеріалами часів Майдану, книгами які були представлені на книжковій полиці «Кращі з кращих за свободу сміливо стали без вагань», читали вірші поетів, слухали пісні, в тому числі знаменитої галичанки Оксани Максимишин, яка посилає в Україну свої вірші з далекої Португалії. «Мамо, не плач» її у скорботні дні почула вся Україна,

Коли зазвучала пісня-балада «Про мальви» у виконанні Ані Лорак, Бондар Анна підхопила і почала співати теж. А коли пролунала давня лемківська пісня «Пливе кача по тисині» у виконанні Піккардійської терції, яка стала тугою, смутком, неофіційним жалобним гімном України, за дівчинкою почали співати всі школярі. Адже під цей пісенний щем, його багатоголосся тисячі українців прощалися з Героями Небесної Сотні.

Ніхто не залишився байдужим. Захід закінчився, а юні читачі ще довго переглядали книги з полички, вдивлялися в обличчя героїв Небесної сотні.

«Страшно уявити, що мати може залишитись без свого сина. Сьогодні ми вшанували пам’ять загиблих героїв. Ми ними пишаємося. Ми їх пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати, адже вони віддали свої життя за націю, за державу», – поділилась думками Олена Гуляка.
«Слава Україні!
Слава Героям!
Україна – це на все життя!
Україна понад усе!», вигукували школярі покидаючи стіни бібліотеки.

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4.

Немає коментарів:

Дописати коментар