вівторок, 9 лютого 2016 р.

"Вінок шани."

Наша бібліотека сьогодні – сучасний, інформаційно-освітній заклад міста, працівники якого надають різноманітні бібліотечні послуги мешканцям міста, організовують культурно-просвітницьку роботу та дозвілля відвідувачів.
Готуючись до відзначення 145-річчя від дня народження Лесі Українки – геніальної дочки українського народу, працівники бібліотеки-філії №4 18 лютого 2016 року о 13.30 запрошують на годину поезії «Обернуся в легенду». Для усіх бажаючих також експонуватиметься книжкова виставка-персоналія «Вінок шани».

Цитата виставки «Ім’я Лесі Українки, поруч з іменами Шевченка і Франка, – одне із найбільш популярних у народі, і назавжди воно ототожнене з нашою рідною землею»
(П. Тичина)
Розділи виставки «Сила духу мужності і краси» та «На крилах пісень» запрошують юних користувачів бібліотеки ще раз познайомитись з творчістю великої поетеси Лесі Українки, відчути силу і глибину її невтомного таланту.
На полицях виставки, на сторінках книжок – образи людей з красивим і щедрим серцем та героїчною й печальною долею, окрилених героїв, в яких променіє вогонь, дарований людині Прометеєм.
Максим Рильський у своєму «Слові про Лесю Українку» назвав її нащадком Прометея.
Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням, брати наснагу для життя і праці.
Сподіваємось, що ця подія не залишить Вас байдужими і Ви завітаєте до нашої бібліотеки, аби відчути легкий сум, присутній у ліричній поезії Лесі; глибоку любов до рідної землі, неньки України.


Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4.

Немає коментарів:

Дописати коментар