пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

З Днем закоханих!!!

14 лютого в багатьох країнах світу відзначається День святого Валентина або День усіх закоханих. Традиція дарувати цього дня подарунки міцніє з кожним роком.
За легендою, цей День ми святкуємо завдячуючи священнослужителю Валентину, який зробив багато добрих вчинків для закоханих.
Наприклад, згідно з переказами, він таємно вінчав закоханих легіонерів, яким імператор Клавдій забороняв одружуватися, мирив посварених, дарував квіти молодим парам і навіть писав за неписьменних легіонерів листи їхнім дівчатам. Все це, зрештою, стало відомо, Валентина взяли під варту, а незабаром імператор підписав указ про його страту. Останні дні життя святого теж овіяні романтизмом. Як розповідає легенда, в єпископа Валентина закохалася дочка тюремника, яку він вилікував від сліпоти. Як священнослужитель, що дав обітницю безшлюбності, він не міг відповісти на почуття дівчини, але в ніч перед стратою надіслав їй прощальну записку, яку, мабуть, і можна вважати найпершою «валентинкою». Традиція святкувати День св. Валентина як День закоханих. фіксується в англійській і французькій літературі з XIV століття.
В Україні свято також набирає все більшої популярності з кожним роком.
З днем Закоханих!
Любові, удачі, радості від життя і оточення!
Хай поряд завжди буде кохана людина.


Немає коментарів:

Дописати коментар