четвер, 13 жовтня 2016 р.

«Козацька слава в наших серцях».

14 жовтня – незвичайний день. Він увібрав у себе аж чотири свята:
Покрова Пресвятої Богородиці;
День українського козацтва;
День захисника України;
День заснування УПА.
У переддень свята, 12 жовтня, члени краєзнавчого гуртка «Барвінок», щоб згадати славне історичне минуле нашої країни, зустрілись в бібліотеці-філії №4 на літературно-музичному святі «Козацька слава в наших серцях».


Гуртківці говорили про те, що це свято уособлює в собі доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, тих, хто обороняв та обороняє рідну землю від ворогів і хто повсякчас дбає про збереження територіальної цілісності країни, її незалежність. Читали вірші, переглядали мультимедійну презентацію, де на одному із слайдів призупинились і разом із співачкою Наталею Бучинською виконували пісню «Україна». Учні прийшли до бібліотеки з подарунком, який виготовили власноруч – плакат до Дня козацтва з віршами та малюнками.


«Я дізнався, хто такі козаки, якими людьми вони були, де жили, що полюбляли робити, як захищали свою рідну землю. Я пишаюся, що я і всі українці є нащадками славних козаків, і поважаю героїв сьогодення. А який красивий «Козацький марш», що прозвучав на завершення зустрічі. Мені здається, що саме за допомогою таких музичних інструментів збирали військо козацькі отамани і вели його у бій». – поділився своїми враженнями Владислав Мельник.
Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4

Немає коментарів:

Дописати коментар