пʼятниця, 14 жовтня 2016 р.

«Україна – то козацька слава»


13 жовтня, напередодні одного з найбільших осінніх свят – свята Покрови, яка була покровителькою українського козацтва та День Захисника України, працівники бібліотеки-філії №4 провели історичний репортаж «Україна – то козацька слава» для юних патріотів, учнів 3-В класу СЗШ №8.

Під час заходу школярі ознайомилися із традиціями, звичаями українського козацтва та військовими традиціями і звитягами захисників України сьогодні. Дітлахи із задоволенням переглянули книги, які були презентовані на книжковій поличці «Вони захищають Батьківщину» з цікавими ілюстраціями, а також яскраву мультимедійну презентацію про життя козаків та козацькими клейнодами. З натхненням читали вірші про тих хто мужньо боронив українську землю. Для того, щоб закріпити знання, присутнім запропонували взяти участь у вікторині.
«Я – хлопчик, колись буду служити в армії. І тепер я знаю, що буду готуватися до служби за прикладом козаків, адже серед них не було ледарів. Існує таке прислів’я: «Хто любить піч, тому ворог Січ», – підвів підсумок Іван Королюк.
Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4

Немає коментарів:

Дописати коментар