пʼятниця, 13 жовтня 2017 р.

«Знов про козацьку славу нагадаймо»


14 жовтня – велике християнське, народне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Святу Покрову запорожці вважали своєю покровителькою – хоронителькою всієї України, а ікона Божої Матері завжди супроводжувала їх в далеких походах.
Саме на Покрову молоді вояки складали військову присягу.
Українська повстанська армія (УПА) день Святої Покрови також обрала за своє свято – День зброї.
Таким чином, Покрова набула значення не тільки релігійного, а й національного свята. Його урочисто відзначає й нинішнє українське козацтво. В 2014 році за указом Президента України - ще і День захисника Вітчизни 
.




Хіба могли «Барвінчата» впустити таку можливість, аби не зібратись на чергове засідання народознавчого об’єднання «Барвінок». 12 жовтня свято розвага «Знов про козацьку славу нагадаймо» зібрало всіх у бібліотеці-філії №4.
Учасники заходу поговорили про історію виникнення та про те, якими легендами оповите це свято, як шанували його козаки і як шанують його всі вояки і сьогодні. Мультимедійна презентація вразила школярів історичними фактами про козаків, про їхнє життя та побут. А коли розпочалися козацькі забави, вікторини та загадки то не залишилось ні одного байдужого який не хотів би взяти в них участі.
«Засідання мені дуже сподобалось, адже крім цікавих розповідей про життя козаків ми ще й гарно порозважалися. Найбільше мені сподобалось доповнювати прислів’я про козаків та свято Покрови», – поділилась своїми враженнями Крістіна Ісаченко.

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4

Немає коментарів:

Дописати коментар