середа, 18 жовтня 2017 р.

«Книга і комп’ютер в сучасному суспільстві».


Ми живемо в ХХІ столітті – піку комп’ютерних технологій. Та чи зможе комп’ютер повністю витіснити книгу? І чи можна їх порівнювати? Відповідь на це питання досить неоднозначна. З одного боку справді, техніка полегшила існування мільйонам людей. Ми вже не можемо навіть уявити свого життя без комп’ютера, Інтернету. Але інша справа – книга. Хороша книга навчає, виховує, допомагає пізнати історію й культуру. Отак гортаєш кожну сторінку й поринаєш у незвіданий світ мрій. Наймудріший у світі комп’ютер не замінить людині книг через те, що вони втілюють у собі мудрість, історію та певну чарівність.

Цього тижня у бібліотеках міста розпочався тиждень Інтернету. Тому бібліотека-філія №4 не є винятком і в рамках цього проекту для учнів 8-Б класу НВК №9 провели Web-урок «Книга і комп’ютер в сучасному суспільстві».

Під час заходу говорили про те, що технічний прогрес приніс нові засоби спілкування та отримання різноманітної інформації. Але першим проривом у цьому напрямку стала все таки книга, пізніше – періодичні друковані видання, потім – телеграф, радіо, телебачення і, нарешті Інтернет. Ось про це йшла розмова при спілкуванні з присутніми.

Мультимедійна презентація доповнила розповідь бібліотекарів про роль книги та комп’ютера в сучасному суспільстві і допомогла зрозуміти , що сучасні джерела інформації не витісняють книгу, а їх треба поєднувати у використані.


А книжкова виставка «Комп’ютер. Інтернет. Книга» роз’яснила присутнім, що книга і комп’ютер завжди залишаються основними джерелами інформації, які не просто мирно співіснують, а й вдало доповнюють одне одного.

Марина Ільчук розповіла: «Я свого життя без книги і комп’ютера взагалі не уявляю. Вміння вибирати книгу чи знаходити інформацію за допомогою комп’ютера – це справжнє мистецтво. Як оволодіти ним? Гадаю, саме бібліотеки навчають нас цьому мистецтву».

Надія Васильєва, бібліотекар бібліотеки-філії №4

Немає коментарів:

Дописати коментар