вівторок, 3 жовтня 2017 р.

«Місце зустрічі – бібліотека»

Бібліотека – це той храм,
де завжди народжується
і зберігається духовність.
Пам’ятаймо, що у давнину,
бібліотеку називали «дім життя»,
«притулок мудрості»,
«аптека для душі».

(В. Сухомлинський)
Вже багато років поспіль, згідно з Указом Президента України, датованим ще 1998роком, останній день першого осіннього місяця відзначається як професійне свято бібліотечних працівників – Всеукраїнський день бібліотек.
Галаслива зграйка дітвори в цей день обступила працівників бібліотеки-філії №4, перебиваючи одне одного вітає з професійним святом. Любов дітей до хранительок світу книг непідробна, адже вони поспішають у бібліотеку одразу після школи з ранцями за плечима не тільки в цей день. І ми тішимося тим, що, щоб там не говорили про глобальну комп’ютеризацію, книжковий дім таки продовжують відвідувати.
А тим часом малеча спішить до читальної зали, де на них чекає цікава мультимедійна презентація «Місце зустрічі – бібліотека», створена бібліотекарями до Дня відкритих дверей, приурочених Всеукраїнському дню бібліотек.
Учні 3-А класу ЗОШ №14 із захопленням слухали про бібліотеки, професію бібліотекаря. Презентація неабияк вразила читачів, варіанти відповідей на запитання зчинили такий гамір в бібліотеці, що класний керівник Наталя Карпова, хвилювалась, щоб сусіди не прийшли втихомирювати дітей, а вони так захопились відгадками на запитання, що й не помічали цього.
«Давно я не бачила учнів такими веселими та кмітливими. Ми з дітьми любимо відвідувати цю бібліотеку, але сьогодні це було особливо, неперевершено. Ми вдячні бібліотекарям і вітаємо із професійним святом», – на завершення освідчилася Наталя Михайлівна.
Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4



Немає коментарів:

Дописати коментар