четвер, 9 листопада 2017 р.

«Лунай, прекрасна наша мова»

9 листопада – на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія, Указом президента України в 1997 році встановлено свято – День української писемності та мови.
Саме з цього приводу 8 листопада учасники об’єднання «Барвінок» зустрілись на черговому засіданні – літературно-музичній композиції «Лунай, прекрасна наша мова» у бібліотеці-філії №4.
Надзвичайно цікаво в святковій атмосфері пройшло засідання. «Барвінчата» прийшли ошатно одягнутими у вишиванках.

Бібліотекарі розповідали про мову та писемність, про те, що не можна допустити занепад мови, адже це зникнення нації, потрібно передавати її із покоління в покоління. Завдяки книжковій виставці «Із глибини віків нам сяє рідне слово» та мультимедійній презентації школярі дізналися або пригадали цікаві факти про нашу мову. Це так захопило школярів, що вони і співали, і вірші читали і весь захід вели самостійно. Дуже приємно було дивитися на таку активність учнів.

«Сьогодні школярі ще раз пригадали про витоки української писемності і переконалися, що українська мова не вчора придумана. Вона – не сирота, вона має слов’янську родину і світову славу. Вона має все. І дуже добре, що бібліотекарі пропонують такі заходи для підростаючого покоління, на яких вони ще раз переконуються, що мова найважливіший універсальний засіб спілкування людей. А українська літературна мова належить до найпоширеніших високорозвинених мов світу», – поділилася враженнями класний керівник 6-Б класу СЗШ №8 Русіна Васильєва.
Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4.



Немає коментарів:

Дописати коментар