пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

«Толерантність – це прийняття іншого»

16 листопада 1995 року Резолюцією Генеральної Конвенції ЮНЕСКО прокламована і затверджена Декларація принципів толерантності. З тих пір цей день щороку відзначається по усій планеті, як Міжнародний день толерантності.
Щоб згадати основні аспекти толерантності працівники бібліотеки-філії №4 запросили 16 листопада у коло спілкування «Ти не можеш змінити світ, але не маєш права нічого не робити» учнів 7-В класу СЗШ №8. Бібліотекарі розповідали про те, що проблема толерантності виникла ще в античні часи, що толерантність – це мистецтво жити в світі несхожих людей та ідей, про те, що толерантність є нормою сучасного цивілізованого світу.

На заході відвідувачі переглядали мультимедійну презентацію, гортали сторінки книг презентованих на виставці «Толерантність – це прийняття іншого», обговорювали коли було вперше вжито слово «толерантність», як це слово визначається на різних мовах світу, говорили про інтолерантність – протилежне поняття до толерантності, послухали легенди за даною тематикою.

Завдяки вправам, вікторинам, різноманітним запитанням захід пройшов дуже весело й гамірно. Адже саме через гру діти сприймають інформацію швидше. Заключна вправа «Дерево толерантності» не залишила байдужим нікого. Потрібно було кожному написати на листочку паперу у формі листочка дерева слова толерантності і наклеїти на символічний малюнок дерева без листя. Вийшло дуже красиве дерево, біля якого школярі дійшли висновку, що вони маленька родина, в якій завжди має панувати доброта, повага, взаєморозуміння.

«Дуже потрібний і актуальний захід. Адже толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди. У сьогоднішньому суспільстві відбувається активний зріст екстремізму, агресивності, розширення зон конфліктів. Ці соціальні явища особливо зачіпають молодь, якій в силу вікових особливостей властивий максималізм, прагнення до простих і швидких рішень складних соціальних проблем. І ці рішення не завжди бувають правильними. Сьогодні зустріч у бібліотеці присвячена тому, щоб вчитися жити разом, приймаючи один одного такими, які ми є, вчитися розуміти один одного. І я впевнена, що діти після такого заходу зроблять правильний висновок – толерантність врятує світ», – поділилась враженнями класний керівник Людмила Мотревич.

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4

Немає коментарів:

Дописати коментар