середа, 22 листопада 2017 р.

«А сотня вже зустріла небеса»

Цими днями всі українці згуртовуються разом, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.
21 листопада на годині пам’яті «А сотня вже зустріла небеса» працівники бібліотеки-філії №4 разом із учнями 8-А класу ЗОШ №14 також вшанували подвиг учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні. Бібліотекарі нагадали школярам, що під час революції Гідності на Майдані загинули і наші земляки-хмельничани, яких згадали поіменно, звернувшись за інформацією на сайт Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи.
Під час заходу учні читали вірші присвячені Небесній Сотні. Особливо школярам сподобалась мультимедійна презентація, де були використані матеріали з Інтернету – трагічні документальні хроніки подій на Майдані. Зокрема вразив кліп «Небесна сотня поіменно». Під месич «Герої не вмирають» учням демонструвались фото Небесної Сотні. Зі сльозами на очах школярі слухали Пікардійську терцію «Гей пливе кача по Тисині» – жалобний гімн Майдану за Небесною Сотнею. Всі присутні вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.

Завідуюча бібліотекою ЗОШ №14 Олена Владюк, яка була присутня на заході, наголосила, що такі патріотичні заходи потрібні для підростаючого покоління, а особливо в теперішній час коли люди продовжують гинути на сході. Адже це відання шани найкращим, котрі у найважливіший момент не злякалися і пожертвували собою заради кращого життя у нашій країні. Про це потрібно пам’ятати.

Після закінчення заходу школярі не поспішали розходитись по домівках, згадували про самих юних героїв Небесної Сотні, переглядаючи матеріали з книжкової полички «Кращі з кращих за свободу сміливо стали без вагань»

Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4

Немає коментарів:

Дописати коментар