середа, 21 лютого 2024 р.

Мова - життя основа!

Одна з найважливіших дат останнього місяця зими — 21 лютого, адже сьогодні Міжнародний день рідної мови, який нагадує нам про право і честь кожного розмовляти рідною.

Нині бібліотекарки філії №4 провели інтелект-вікторину «Мова — життя основа», запросивши п’ятикласників та шестикласників ліцею №8. «Нашу рідну мову потрібно очищати від суржику та росіянізмів, — розповіла бібліотекарка Ганна Дзензюр. — Діти ж найкраще запам’ятовують інформацію під час гри. Тому ми проводили захід в ігровому форматі: утворили дві команди “Україна” та “Бандерівці” та запропонували їм почергово відкривати спеціальні слайди, що містили завдання з шести тем. Кожне завдання включало слово-суржик, яке потрібно було виправити на український варіант. Виконання такого завдання приносило команді від 100 до 500 балів. Навіть ті, що соромилися і боялися відповідати, до кінця гри вже з нетерпінням чекали своєї черги».

Крім великої інтелект-вікторини, діти роз’язували мовні приклади та малювали мовні квадрати. Такі веселі вправи дуже сподобалися учням. Захід закінчився коротким оглядом книг про мову, які мають популярність у бібліотеці.


Немає коментарів:

Дописати коментар