четвер, 8 лютого 2024 р.

У бібліотеці навчають боротися зі стресом

Як не зриватися на рідних? Як самостійно допомогти собі в момент сильного стресу? Як позбутися нав’язливих тривожних думок та нормалізувати сон? З цими питаннями допомагала розібратися психологиня БФ «Рокада» Олена Шевчук під час тренінгу «Навички самовідновлення емоційного стану». Він відбувся 7 лютого у бібліотеці-філії №4.

У межах зустрічі на відвідувачів чекало креативне знайомство та створення нитки дружби, яка об’єднала присутніх у дружне коло. Розповідає учасниця тренінгу Леся: «Найперше нас навчили вирізнити свої основні ресурсні канали, які допомагають знизити стрес. Ми малювали ромб, в який записували свої дії під час стресу, а потім аналізували, до якої сфери відноситься кожна дія. В результаті було видно, які сфери ми використовуємо рідко, а які — часто. Виявляється, дуже важливо задіювати не тільки емоційні чи соціальні сфери, але давати тілу рух та енергію. Правильний баланс у роботі ресурсних каналів — запорука зниження стресу, фізичного та психічного здоров’я».

Проаналізувала психологиня пані Олена: «Під час тренінгу ми з групою виконали вправи за методикою послідовної релаксації Е. Джейкобсона. Ці вправи рекомендують робити регулярно, особливо перед сном. Вони прості, але дуже дієві й допомагають контролювати свій організм, зокрема, знижують кров’яний тиск та рівень кортизолу, полегшують симптоми тривожності та допомагають боротися з безсонням».

Додає учасниця тренінгу Лідія: «Після травмуючої події у моєму житті я відчувала потребу в підтримці. На даному тренінгу зрозуміла, які дії я можу зробити самостійно, щоб покращити свій стан. Чудово, що в бібліотеці організовують такі тренінги, адже зараз у більшій чи меншій мірі від стресу страждає кожна людина. Важливо не дійти до повного психологічного виснаження. Дякую за захід!»



Немає коментарів:

Дописати коментар