вівторок, 12 квітня 2016 р.

Вогонь – наш друг

Сьогодні у засобах масової інформації часто з'являються повідомлення про пожежі, причини їх виникнення, людські жертви та матеріальні збитки. Водночас постійно звучать застереження щодо правил поводження з вогнем. Але нехтування елементарними правилами пожежної безпеки залишається однією з основних причин виникнення пожеж.
Нерідко причиною пожежі є дитячі пустощі з вогнем. Саме з метою навчання дітей правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, було проведено 7 квітня в бібліотеці-філії №4 для учнів 2-Б класу ЗОШ №14 годину-застереження «Вогонь – наш друг, та не завжди, чекати можна і біди», яка супроводжувалась цікавою мультимедійною презентацією.

Дітям ще раз пригадали правила пожежної безпеки в побуті. Усі маленькі відвідувачі залюбки брали участь у цікавих вікторинах і відгадували загадки, декламували вірші на пожежну тематику, а також розповідали свої випадки з життя. Як сказав один з учнів Михайло Кляшторний: «Я мрію стати пожежником, щоби рятувати людей і допомагати їм».
Пожежа – це особлива битва, тактика якої – наступ на вогняну стихію. При пожежі не можна чекати, бути повільним чи байдужим. Тому, всім слід пам’ятати, що означає цифра «101» і негайно діяти.
Вікторія Мітрофанова, бібліотекар бібліотеки-філії №4



Немає коментарів:

Дописати коментар