середа, 13 вересня 2017 р.

«Книжечка шукає друзів».

Вересень – особливий місяць, оскільки саме у вересні хтось стає школярем, а хтось іде у дитсадок. У працівників бібліотеки-філії №4 стало доброю традицією у вересні після літніх канікул для своїх найменших читачів проводити бібліотечні уроки, адже це так цікаво познайомитись ближче з бібліотекою, її послугами та правилами користування.

12 вересня для учнів 2-В ЗОШ №14 бібліотекарі підготували ігровий бібліотечний урок «Книжечка шукає друзів». Діти в ігровій формі знайомилися з основними етапами створення книги, отримували загальні поняття про процес виготовлення книги в наш час.
Завдяки мультимедійній презентації діти побачили багато цікавинок про бібліотеки світу, адже нині яких тільки бібліотек немає у світі! Найбільша – у США – налічує 40 мільйонів книжок, а найменша – в Індії – зберігає лиш одну книжку. Школярі дуже здивувалися, що існують і такі бібліотеки. Також читачів вразила велика кількість періодичних видань для дітей.
«Захід дуже потрібний і своєчасний, адже у другому класі діти вже добре читають і одних підручників їм замало, а знайомство з абонементом, читальною залою та запис до бібліотеки зацікавить їх читанням, оскільки всі прекрасно розуміють, що життя без книги неможливе. Навіть у наш час, коли комп’ютери заполонили увесь світ, люди знову і знову повертаються до книги», – поділилася враженнями класний керівник Юлія Бакалець.




Немає коментарів:

Дописати коментар