четвер, 21 вересня 2017 р.

«Сторінками японських казок»

«Осінь – не привід сумувати, осінь – привід відвідувати бібліотеку, адже там стільки цікавого і не знаного. А ще – це дуже привабливе місце, де приємно провести вільний час, комфортно і цікаво відпочити, куди хочеться приходити», – такий висновок зробила Ганна Кравець, класний керівник 5-В класу СЗШ №8, відвідавши разом із дітьми 19 вересня бібліотечний урок «Сторінками японських казок» у бібліотеці-філії №4.
Цього року виповнюється 25 років з часу встановлення відносин між Японією та Україною. Для відзначення цієї дати проводиться «Рік Японії в Україні», в рамках якого відбувається низка культурних заходів та подій. Працівники бібліотеки-філії №4 беруть активну участь в таких заходах, аби чим більше розповісти юним читачам про одну із найбільш загадкових країн світу. В цей день до бібліотеки також завітали послухати про Японію учні 4-Г СЗШ №8.
Переглянувши мультимедійну презентацію, школярі знайомились з японською культурою, природою, видами спорту, традиційним одягом тощо. Дуже сподобались дітворі мудрі японські казки, сюжетом яких, як і в українських нерідко є боротьба бідного з багатим, людини з чудовиськами, злими духами і перевертнями. А казку «Про батька і вірного сина» слухали затамувавши подих, отримавши літературну насолоду.
На фізкультхвилинці бібліотекар називала японські слова діти кланялися на японський кшталт, українські – плескали в долоньки. Гра неабияк збадьорила їм настрій.
«Отже, ми бачимо, що японська та українська казка дуже схожі між собою, мають багато спільного. Всі народи єдині в тому, що саме визнають істину та неправду, справедливість та обман. Добро та благородство, працьовитість та кмітливість завжди перемагають, а зло, жадібність та жорстокість – завжди покарані», – завершила зустріч бібліотекар Вікторія Мітрофанова.
Ірина Драйна, завідуюча бібліотекою-філією №4

Немає коментарів:

Дописати коментар