пʼятниця, 15 вересня 2017 р.

«Співець подільської землі»

Поділля – барвінковий край. Недарма ще Леся Українка називала його окрасою України. Ціле сузір’я яскравих імен дала нам ця гарна земля, щедра талантами. Серед них Микола Никанорович Магера – педагог і письменник.

14 вересня з нагоди ювілею відомого подільського письменника  працівники бібліотеки-філії №4 долучилися до Магерівських читань «Охоронець рідного слова». Гостями літературної години «Співець подільської землі» були учні 5-А класу СЗШ №8, які із задоволенням знайомилися з життям і творчістю письменника. Також юні читачі здійснили уявну подорож у просторі і часі сторінками творів письменника в цьому неабияк допомогла мультимедійна презентація.

Діти уважно слухали твори письменника нашого краю. А коли читці казки «Чубчик» обіграли її за ролями це було неперевершено. В дружній атмосфері діти обговорювали казку і дійшли висновку, що потрібно любити рідний край, свою родину, рідну мову.

«Мені сподобався захід. Тим більше, що незабаром на уроці української літератури ми будемо вивчати життя і творчість Миколи Магери, а завдяки цій зустрічі у бібліотеці ми з ним вже познайомилися. Я ще і своїм друзям у дворі розповім про ці чудові казки. Коли вони прочитають – їм сподобається, а особливо «Чубчик»», – поділилась враженнями Катерина Мотревич.
Ірина Драйна, завідуюча бібліотеки-філії №4


.

Немає коментарів:

Дописати коментар