пʼятниця, 20 листопада 2020 р.

«Толерантність починається з посмішки».

 18 листопада бібліотекарки із філії№4 влаштували для школярів відеомікс «Толерантність починається з посмішки». Захід пройшов у рамках регулярних засідань народознавчого об’єднання «Барвінок».

Звісно, що основну частину зустрічі працівниць книгозбірні з дітьми становило спілкування. Однак обговорення теми почергово доповнювали й іншими елементами, а саме:

ü демонстрацією мультимедійної презентації «Толерантність врятує світ», яка показала риси толерантної людини, особливості її способу життя, поведінки, звичаїв та почуттів; 

ü відео «Толерантність як запорука людяності» про твори української та світової літератури, в  яких зустрічаються ознаки толерантності (терпимість, милосердя, доброта);

ü легендою про толерантність «Все в твоїх руках», котра змогла наповнити дитячі серця милосердям та співчуттям; 

ü цікавими загадками та ігровими вправами («Розіграй ситуацію», «Знайди помилки»), що мали за мету навчити учасників поважати одне одного.

Наприкінці заходу організаторки побажали хлопчикам та дівчаткам зрозуміти, що тільки повага, взаєморозуміння, терпимість, дотримання правил рівноправності врятують світ від бід та ворожості.

Надія Васильєва, бібліотекарка бібліотеки-філії№4

пʼятниця, 13 листопада 2020 р.

«Що приніс нам листоноша?»

 

13 листопада працівники бібліотеки-філії №4 зустрілися з учнями 2-В класу СЗОШ №8, «Що приніс нам листоноша?» була тема побачення зі школярами.

Діти із захопленням слухали бібліотекарів, які розповідали про те, що поряд із книгами, в бібліотеці живуть ще й газети та журнали на сторінках яких багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів..

Завдяки мультимедійній презентації «Журнали і газети – наші друзі», школярі побачили як можна весело і змістовно проводити дозвілля, навчитися робити цікаві речі, брати участь у конкурсах та вікторинах.

Маленькі читачі були в захваті від інформації яка є в дитячих журналах та газетах.

Завдяки бібліотекарям діти тепер добре вміють орієнтуватись в світі дитячої преси.

Надія Васильєва, бібліотекар бібліотеки-філії№4